Puur zwart wit fotografie | back to basics

Zwart/wit fotografie hot of nooit weg geweest?

Sinds de introductie van kleurfotografie is er altijd vraag gebleven naar zwart/wit fotografie. Hoewel velen dachten dat deze vorm van fotografie uit de markt gedrukt zou worden, heeft het altijd een warm plaatsje behouden bij veel enthousiaste beoefenaars.

Cursusleidster Petra heeft al vanaf de eerst gevolgde cursus het virus van deze vorm van fotografie meegekregen. "De eerste wankele schreden op het pad van fotograaf wilde ik vooral mijn vakantiefoto's verbeteren. Het rolletje met zwart/wit film dat op tafel werd gezet bracht verwarring en verbazing. Toen wist ik nog niet dat het een levenslange liefdesverhouding binnen mijn fotografie zou worden."

Niet zo gek dus dat deze cursus altijd een warm plaatsje in mijn hart heeft gehouden. Volgens mij leer je namelijk pas echt fotograferen als je moet werken met beperkingen. Zwart/wit fotografie is zo'n duidelijke beperking. Het gaat om de lichtverhoudingen en beeldopbouw. Het lijkt wel of je bij zwart/wit fotografie daarmee meer wordt afgerekend dan bij kleurenfotografie.

Ga jij de uitdaging ook aan?

Tijdens de cursus Puur zwart/wit fotografie neem ik je graag mee door een stuk geschiedenis. Het ontstaan van de fotografie en het verloop in de jaren naar nu. Tijdens twee praktijklessen leer je kijken naar licht en gebruik maken van de beeldopbouw voor sterke foto's. De laatste les laat ik je graag zien hoe je van de oude technieken kunt leren en deze in de computer nog steeds kunt toepassen.

Onderwerpen:

- introductie & geschiedenis
- histogram (hoe gebruik je deze)
- instellingen camera (RAW vs JPG, monochroom en filters)
- licht (kijken en toepassen)
- compositie en standpunten
- digitale afwerking vs analoge afwerking
- haal het beste uit je beeld


Basiscursus fotografie
Puur zwart/wit fotografie is geschikt voor:

- spiegelreflexcamera
- systeemcamera
- zowel digitaal als analoog

Voorkennis:

Voor de Cursus Puur zwart/wit fotografie is enige voorkennis van de technieken in de camera vereist. Het zelfstandig kunnen instellen van diafragma en sluitertijd is een must.

Omvang van de fotocursus

De basiscursus fotografie bestaat uit 4 lessen (zie voor de inhoud hierboven).

De eerste en laatste les vinden plaats in de studio. De laatste les wordt het beeld digitaal afgewerkt met behulp van Photoshop Elements.

De tweede en derde les vinden plaats op locatie. Deze lessen zijn gericht op in de praktijk toepassen van ter plaatse uitgelegde kennis.

Eventuele toegangsprijzen voor de locaties vallen buiten de prijs van de cursus. In principe gaan we echter op pad in de binnenstad van Capelle aan den IJssel of Rotterdam Centrum.

Deelnemers & prijzen

Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 6 personen.

Kosten: € 250,00 - voldoen voor aanvang van de cursus.

Wanneer kan ik terecht bij de Cursus: Puur zwart/wit fotografie?

Deze cursus start op de eerst volgende data:

Geen cursussen of workshops

Klik op de gewenste datum om u direct aan te melden

** Indien door omstandigheden de cursus niet kan doorgaan zal deze worden verplaatst. Deelnemers worden per mail op de hoogte gehouden van eventuele verplaatsing van datum en / of tijd.

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel deze dan gerust door middel van onderstaand formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

 

Hier nog alle mogelijkheden voor contact op een rijtje

Telefoon 010 - 220 34 65

Een overzicht van de prijzen per cursus:

Een overzicht van de geplande cursussen en workshops:

Website cursisten - capelle-fotografeert

Weblog met tips en artikelen voor hobbyfotografen

Wil je op de hoogte gehouden worden van tips en informatie met betrekking tot fotografie en de cursussen bij Fotocursus voor iedereen ?

Schrijf je dan hiernaast in met het formulier voor de maandelijkse e-zine  Bulb.

Heb je deelgenomen aan een van de cursussen dan kun je kosteloos deelnemen aan de maandelijkse fotowedstrijd met iedere maand een nieuw thema. Bovendien maak je dan kans op één van de prijzen bij de jaarlijkse keuze van de winnaars. De prijzen worden gesponsord door Profotonet & Petra Muilenburg Fotografie.

Schrijf in voor
e-zine BULB

Deel dit artikel