Fotoworkshop | Avondfotografie

De workshop Avondfotografie gaan we op pad om de lichten in de avonduren vast te leggen. Er wordt uitgelegd met welke zaken u rekening moet houden en hoe u het beste resultaat krijgt. We besteden aandacht aan onderwerpen als het gouden en blauwe uur. Ook voor creatieve toepassingen is voldoende ruimte. Het vastleggen van bewegende onderwerpen of zelf beweging creëren. Natuurlijk is er voldoende tijd voor de praktische zaken, lees maar verder bij Leren door doen.

Leren door doen

We behandelen onder andere sluitertijd, diafragma en ISO waarden. Allen met hun eigen effecten op het eindresultaat. De nadruk ligt op leren door doen.

We gaan met de groep op pad in de natuur of stad, waar we telkens een stukje praktische tips behandelen. Na elke uitleg ga je direct aan de slag om de tips te oefenen. In de steden is voldoende vast te leggen. Denk aan de ouderwetse straatjes in ons eigen Capelle aan den IJssel. Maar ook de altijd prachtig verlichte stad Rotterdam biedt genoeg mogelijkheden. 

Ga je mee op pad tijdens een avond in de natuur dan zijn er genoeg tips op te doen bij het vastleggen van sterren. Maar ook de zachte verlichting van het gouden en blauwe uur bieden dan voldoende mogelijkheden.

Natuurlijk ga je bij al deze workshops vooral zelf aan de slag!

Persoonlijke begeleiding

Door de kleine groep is het mogelijk je persoonlijk te begeleiden bij de uitvoering van de tips.

Dus of je nu over een spiegelreflex-, systeem, compact camera of telefoon met camera beschikt er wordt tijd gemaakt om op jouw apparaat de instellingen te vinden voor maken van je beelden.

Extra thema's

Afhankelijk van het niveau binnen de groep én als de tijd het toelaat zijn er ook extra thema’s mogelijk. Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

 • (In)flitsen voor portret met omgevingslicht
 • Avondfotografie in zwart/wit
 • Beweging vastleggen
 • Lijnenspel vastleggen
 • Diepte en compositie
Wat leer je?

De belangrijkste instellingen van de camera voor het beste eindresultaat.

Hoe krijg je een mooie ster rondom het licht?
Welke sluitertijden zijn nodig voor het vastleggen van strepen?

Naast de instellingen voor het vastleggen van een goede avondfoto zijn er nog vele creatieve mogelijkheden te ontdekken met de camera.

Wat heb je nodig?

Materiaal

 • een statief
 • een camera met lang in te stellen sluitertijden en zelfontspanner
 • eventueel een losse flitser
 • Optioneel een afstandsbediening
 • een zaklamp

Kennis

 • Deelnemers dienen zelfstandig de camera te kunnen instellen
  Basale kennis van gebruik van sluitertijd en werking van de manuele stand is een pré
De workshop is voor de volgende data gepland:

 • 28 okt 2022

 • Klik op de gewenste datum om je aan te melden

  Let op: deze workshop wordt op diverse locaties gegeven. Zowel in Capelle aan den IJssel als Rotterdam. De startpunten voor deze workshop variëren per keer!

  Indien door omstandigheden de workshop niet kan doorgaan zal deze worden verplaatst. Deelnemers worden per mail op de hoogte gehouden van eventuele verplaatsing van datum en / of tijd.

  Heb je nog vragen? Gebruik dan onderstaand formulier.

   

  Hier nog alle mogelijkheden voor contact op een rijtje

  Telefoon 010 - 220 34 65

  Een overzicht van de prijzen per cursus:

  Een overzicht van de geplande cursussen en workshops:

  Website cursisten - capelle-fotografeert

  Weblog met tips en artikelen voor hobbyfotografen

  Wil je op de hoogte gehouden worden van tips en informatie met betrekking tot fotografie en de cursussen bij Fotocursus voor iedereen ?

  Schrijf je dan hiernaast in met het formulier voor de maandelijkse e-zine  Bulb.

  Heb je deelgenomen aan een van de cursussen dan kun je bovendien kosteloos deelnemen aan de maandelijkse fotowedstrijd met iedere maand een nieuw thema. Bovendien maak je dan kans op één van de prijzen bij de jaarlijkse keuze van de winnaars. De prijzen worden gesponsord door Profotonet & Petra Muilenburg Fotografie.

  Schrijf in voor
  e-zine BULB

  Deel dit artikel