Fotoworkshop | Natuurfotografie

De Fotoworkshop natuurfotografie is voor liefhebbers van de natuur die er graag met hun camera op uit trekken. De nadruk ligt op het kijken als fotograaf. Hoe legt u vast wat u ziet.

Landschapsfotografie en natuurfotografie, naast mensen, waarschijnlijk het meest vastgelegde onderwerp door menig fotograaf. Hoewel de zomermaanden overdag niet de meest geschikte tijd is om foto’s te maken, willen veel hobbyfotografen tijdens de vakantie toch graag het landschap en de natuur vastleggen. Tijdens de fotowandeling krijgt u direct toepasbare tips en adviezen.

Er wordt stil gestaan bij compositie en licht en tips die u vooral leren – bewust – te kijken als fotograaf.

Tijdens de fotowandeling gaan we op pad om in de omgeving het landschap en de natuur vast te leggen. Wilt u zo veel mogelijk uit deze fotowandeling halen? Neem dan ook een statief mee.

Leren door doen

Je leert kijken naar de juiste uitsnede en de beste uitgangspositie voor de foto. De nadruk ligt op leren door doen. We gaan met de groep op pad in de natuur van de omgeving Capelle aan den IJssel en Rotterdam, waar we telkens een stukje praktische tips behandelen. Na elke uitleg ga je direct aan de slag om de tips te oefenen. 

Persoonlijke begeleiding

Door de kleine groep is het mogelijk je persoonlijk te begeleiden bij de uitvoering van de tips. Dus of je nu over een spiegelreflex-, systeem, compact camera of telefoon met camera beschikt er wordt tijd gemaakt om op jouw apparaat de instellingen te vinden die je nodig hebt voor het verbeteren van je beelden.

Image
Wat leer je?

Kijken naar je omgeving.

Bewust kijken naar wat wordt vastgelegd.
Bewust kijken hoe compositie gebruik kan worden om beelden spanning te geven.
Bewust kijken naar licht en dit gebruiken in combinatie met de compositie om de landschaps- en natuurfoto’s meer wow-factor te geven.

Naast gebruik van je camera zijn er nog andere dingen om aan te denken als je op pad bent in de natuur. We bespreken enkele accessoires die je beelden kunnen verbeteren.

Wat heb je nodig?

Materiaal

 • een camera
  spiegelreflex, compact, telefoon of tablet
 • indien mogelijk een statief
 • indien aanwezig filters

Kennis

 • Basale kennis van het maken van een foto met je eigen camera
De workshop is voor de volgende data gepland:

Geen cursussen of workshops


Klik op de gewenste datum om je aan te melden

Let op: deze workshop wordt op diverse locaties gegeven. Kijk bij inschrijven goed naar het startpunt van de workshop!

Indien door omstandigheden de workshop niet kan doorgaan zal deze worden verplaatst. Deelnemers worden per mail op de hoogte gehouden van eventuele verplaatsing van datum en / of tijd.

Heb je nog vragen? Gebruik dan onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Kies jouw cursus

  Bericht

  Hier nog alle mogelijkheden voor contact op een rijtje

  Telefoon 010 - 220 34 65

  Een overzicht van de prijzen per cursus:

  Een overzicht van de geplande cursussen en workshops:

  Website cursisten - capelle-fotografeert

  Weblog met tips en artikelen voor hobbyfotografen

  Wil je op de hoogte gehouden worden van tips en informatie met betrekking tot fotografie en de cursussen bij Fotocursus voor iedereen ?

  Schrijf je dan hiernaast in met het formulier voor de maandelijkse e-zine  Bulb.

  Heb je deelgenomen aan een van de cursussen dan kun je bovendien kosteloos deelnemen aan de maandelijkse fotowedstrijd met iedere maand een nieuw thema. Bovendien maak je dan kans op één van de prijzen bij de jaarlijkse keuze van de winnaars. De prijzen worden gesponsord door Profotonet & Petra Muilenburg Fotografie.

  Schrijf in voor
  e-zine BULB

  Deel dit artikel