Basiscursus fotografie – zaterdagmiddag/start september

Wanneer

17/09/2016    
1:30 pm - 4:00 pm

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Studio PM Fotografie
Brahmsstraat 123, Capelle aan den IJssel, 2901JE, Zuid-Holland

Evenement type

Tijdens de Basiscursus fotografie maak je kennis met de technische onderdelen van je camera, zoals diafragma en sluitertijd. Je leert welke effecten deze op je foto’s hebben en hoe je ze bewust kunt toepassen voor betere foto’s. Ook aan de beeldopbouw, oftewel compositie wordt aandacht besteed.

Opbouw Basiscursus fotografie

De cursus bestaat uit 8 dagdelen, waarbij telkens één onderdeel wordt behandeld. Je leert per dagdeel een techniek, die we direct in de praktijk toepassen. Met de opdrachten kun je thuis aan de slag om je nieuwe kennis te testen. Tijdens de lessen wordt elke deelnemer in de gelegenheid gesteld de geoefende materie te bespreken aan de hand van eigen gemaakte foto’s.

In de Basiscursus fotografie krijg je te zien hoe je digitale foto’s op de computer kunt archiveren en bewerken. Je krijgt een demonstratie van diverse programma’s voor fotobewerking zoals Lightroom en Photoshop (Elements).
Wil je meer halen uit je foto’s? Dan is er naast de Basiscursus fotografie ook de Basiscursus Photoshop Elements.

Onderdeel van de cursus is een excursie waar je gezamenlijk met alle deelnemers op pad gaat. Tijdens deze excursie krijg je een opdracht en is er voldoende tijd en ruimte voor de individuele deelnemers om vragen te stellen.

Persoonlijke begeleiding

Deze cursus wordt gegeven in een kleine groep. Zo is er voldoende tijd voor persoonlijke begeleiding en is het ook nog eens gezellig. Neem vooral de handleiding van je camera mee! Elke camera is anders, maar we doen ons best om samen zo veel mogelijk uit de instellingen te halen.

Wil je toch liever persoonlijke begeleiding? Neem dan een strippenkaart. In overleg plan je de data die jouw uitkomen. Het programma van de lessen wordt aan je persoonlijke behoefte en vragen aangepast. Aanmelden voor de strippenkaart kan hier direct!

 • Introductie

  Diafragma

  Sluitertijd

  Compositie

  Excursie

  Accessoires – introductie

  Digitaal bewerken – introductie

  Sluiting

 • 17 september

  01 oktober

  22 oktober

  05 november

  19 november

  07 januari

  21 januari

  04 februari

 •  

 

Reserveringen

Boekingen zijn gesloten voor deze cursus/workshop.