Basiscursus Photoshop Elements voor fotografen

Wanneer

04/02/2019 - 20/05/2019    
7:30 pm - 10:00 pm

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Studio PM Fotografie
Brahmsstraat 123, Capelle aan den IJssel, 2901JE, Zuid-Holland

Evenement type

Tijdens de Basiscursus Photoshop Elements maak je kennis met het bewerken van je foto’s.

Onderwerpen Basiscursus Photoshop Elements:
 • Hoe organiseer je de beelden?
 • Wat zijn de verschillen in RAW en JPG?
 • Hoe haal je meer uit de vastgelegde pixels?
 • Wat is een histogram en wat kun je wijzigen?
 • Hoe gebruik je lagen en maskers?

Een kleine greep uit de 5 lessen waar je meer leert over het programma Photoshop Elements en hoe je het kunt gebruiken om je foto’s te verbeteren. Je leert denken vanaf de camera tot afdruk. Je leert niet alleen over beeldbewerking, maar ook waarom het zinvol is om goed na te denken over de correcte instellingen op je camera voor het beste resultaat.

We kijken aan het eind van de Basiscursus Photoshop Elements naar de creatieve mogelijkheden voor beeldafwerking. Hoe zet je bijvoorbeeld een kleurenfoto om naar een goede zwart/wit foto? Misschien maak je wel graag een foto album van je vakantiefoto’s. Tijdens de laatste lessen in het programma wordt tijd besteed aan de creatieve mogelijkheden die het programma Photoshop Elements je biedt. Je gaat aan de slag met een zelf gekozen project om (onder begeleiding) naar het door jou gewenste eindresultaat te werken.

Heb je de smaak te pakken? Het is mogelijk om na deze cursus de Vervolgcursus Photoshop Elements te boeken. Hier ga je dieper in op de creatieve bewerkingsmogelijkeid met telkens een nieuw project om de uitgebreide variaties van dit programma te ontdekken.

Wil je toch liever persoonlijke begeleiding? Neem dan een strippenkaart. In overleg plan je de data die jouw uitkomen. Het programma van de lessen wordt aan je persoonlijke behoefte en vragen aangepast. Aanmelden voor de strippenkaart kan hier direct! Het is ook mogelijk de strippenkaart te gebruiken voor lessen over fotografie en Lightroom.

 • Organiseren van beelden / algemene informatie digitale fotografie

  Histogram & Kleurcorrectie

  Selecties maken

  Lagen & maskers

  Creatieve beeldbewerking – eigen project

 • 04 februari

  04 maart

  01 april

  15 april (datum nog in overleg?)

  20 mei

 •  

Reserveringen

Boekingen zijn gesloten voor deze cursus/workshop.