Fotowandeling Landschap & natuurfotografie

Wanneer

28/04/2018    
10:00 am - 12:00 pm

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Hitland
Groenendijk 324, Nieuwerkerk aan den IJssel

Evenement type

Landschapsfotografie en natuurfotografie, naast mensen, waarschijnlijk het meest vastgelegde onderwerp door menig fotograaf. Hoewel de zomermaanden overdag niet de meest geschikte tijd is om foto’s te maken, willen veel hobbyfotografen tijdens de vakantie toch het landschap en de natuur graag vastleggen. Tijdens de fotowandeling krijg je direct toepasbare tips en adviezen.

Wat leer je?

Tijdens de fotowandeling krijg je naast informatie over compositie en licht tips die je vooral leren bewust te kijken bij natuurfotografie.
Bewust kijken naar wat je wilt vastleggen van het landschap.
Bewust kijken hoe je compositie kunt gebruiken om je beelden spanning te geven.
Bewust kijken naar licht en dit gebruiken in combinatie met de compositie om je landschaps- en natuurfotografie meer wow-factor te geven.

Wat neem je mee?

Tijdens de fotowandeling ga je als groep op pad om in de omgeving het landschap en de natuur vast te leggen. Wil je zo veel mogelijk uit deze fotowandeling halen? Neem dan naast je camera ook een statief mee.

Bij wat slechter weer is het ook nog mogelijk mooie foto’s te maken. Natuurlijk blijven we als het stortregent binnen. Maar voor af en toe een druppel blijven we niet wachten op zonnig weer.

Zorg in elk geval voor passende kleding voor jezelf. Heb je geen speciale hoes voor je camera? Gebruik dan simpel een (doorzichtige) plastic tas om je camera tegen enkele druppels te beschermen. Meestal is een paraplu minder praktisch omdat dit in combinatie met je camera lastig vasthouden is.

Beschik je over een afstandbediening, filters of extra lensen? Neem ze gerust mee. Houd er wel rekening mee dat we 2 uur rond wandelen. 

Reserveringen

Boekingen zijn gesloten voor deze cursus/workshop.