Workshop Schilderen met licht – Algerabrug

Workshop Schilderen met licht

Wanneer

29/11/2019    
7:00 pm - 9:30 pm

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Slotplein
Slotplein 62, Capelle aan den IJssel

Evenement type

Schilderen met licht

Schilderen met licht is leuk voor iedere fotograaf die houdt van experimenteren. Met de camera en verschillende lichtbronnen gaan we aan de slag om unieke beelden te maken. Plezier staat voorop bij deze workshop.

Wil je meer weten over Schilderen met licht en de Ladies of light, neem dan een kijkje op de website: www.ladiesoflight.nl. Je vindt hier niet alleen meer informatie maar ook een uitgebreid overzicht met voorbeelden van de mogelijkheden. 

Graag leggen we je tijdens deze workshop meer uit over de gebruikte technieken.

Geschikte camera?

Ben je in bezit van een spiegelreflex camera dan zijn de instellingsmogelijkheden wat uitgebreider, maar met een compact camera kun je prima uit de voeten.

Ook met sommige smartphones kun je schilderen met licht.

Twijfels? Stuur een mail met gegevens van je camera (merk en type) en je hoort zo snel mogelijk of je camera geschikt is om deel te nemen.

We werken in het donker, dus een statief onder je camera is nodig. Ben je niet in het bezit van een statief, dan zijn deze tegen lage kosten te gebruiken van de studio.

Benodigde kennis:

Er is geen voorkennis vereist. Iedereen kan dus meedoen.

Het is wel fijn als je de instellingen van de camera weet te vinden. We werken in het donker en het kan dus lastig zijn de juiste instellingen te vinden. Belangrijkste instellingen: diafragma en sluitertijd (gebruik je de BULB-stand? Werk dan met afstandsbediening).

Wat je verder nog moet weten

Tijdens de cursus wordt iedereen de gelegenheid gegeven aan de slag te gaan. Daarom houden we de groepen klein (6 personen). 

De workshop bestaat uit 2 delen van elk 1 uur.

Het eerste deel bestaat uit een uitgebreide uitleg van de techniek achter “Schilderen met licht”.  Na de uitleg zullen we direct starten met werken in de praktijk.

In de lessen wordt zowel individueel als in groepsverband gewerkt.

Afhankelijk van het weer werken we op locatie of in de studio. We starten altijd in de studio aan de Brahmsstraat – Capelle aan den IJssel.

De ruimte is samen met het kennis niveau bepalend voor de projecten die we per workshop uitwerken.

Alleen of samen?

Heb je zin om mee te doen? Meldt je dan nu aan voor deze unieke workshop. Wil je deze workshop regelen voor een club vrienden, vereniging of bedrijfsuitje neem dan contact op via ons mailformulier.

Let op! Je krijgt 25% korting voor deze workshop met je Rotterdampas.

Let op! Je krijgt 25% korting voor deze workshop met je Rotterdampas.


Reserveringen

Boekingen zijn gesloten voor deze cursus/workshop.