Fotocursus programma 2020

basiscursus fotografie

Cursussen fotografie

Fotograferen is een hobby die in de zomermaanden meestal wel zijn hoogtepunt bereikt. Tijdens de vakantie heb je lekker extra tijd om voor jezelf iets te doen. Met je camera er op uit en experimenteren met natuur, landschap- macrofotografie of zwart/wit fotografie.

Een goede basis voor je op pad gaat verhoogt je plezier, vanaf januari kun je weer terecht om Basiscursussen fotografie te volgen bij Petra Muilenburg Fotografie. Zo ben je helemaal voorbereid voor de (zomer)vakantie!

Wil je meer weten over de technische instellingen van je camera? Vraag je je af hoe je de toverdoos kunt beheersen. Of wil je gewoon net zulke mooie foto’s maken als de beelden op internet? Een goede basis is het halve werk!

Basiscursus fotografie

De basiscursus fotografie is voor alle niveaus en alle camera’s geschikt. Door de kleine groepen is het mogelijk om voor elk niveau het lesmateriaal aan te passen. Elke les behandelen we een onderdeel. Je gaat direct aan de slag om het geleerde in de praktijk te oefenen. Bij elke les hoort ook een opdracht. Deze bespreken we de volgende les, zodat je meteen antwoord krijgt op je vragen.

Schrijf je nu in voor:

Geen cursussen of workshops

Photoshop Elements voor fotografen – Basis

Tijdens de cursus Photoshop Elements voor fotografen – Basis krijg je niet alleen inzicht in het digitaal afwerken van foto’s. Als fotograaf is het begrijpen van de overeenkomsten, mogelijkheden en onmogelijkheden tussen je camera en digitale afwerking van belang voor een geslaagde foto.

Hoe goed je ook kunt fotograferen, inzicht in de digitale afwerking van beelden is altijd belangrijk. Tenslotte zijn alle camera’s voorzien van fabrieksinstellingen die al dan niet het door jou gewenste effect op je beelden hebben. In de cursus Photoshop Elements staan we dan ook niet alleen stil bij hoe je digitale aanpassingen kunt maken in de computer. Hoewel het wegwerken van vlekken of opleuken van je foto’s zeker aan bod komt, ligt de nadruk op de fotografie en het beeld.

Wat moet je weten voor je op de knop drukt van je camera. Wat is er achteraf nog te herstellen en wat niet. Hoeveel tijd kost herstellen of direct proberen zo dicht mogelijk bij het gewenste resultaat te komen? Kortom dit niet te missen onderdeel van je fotografie leg ik je graag uit in deze cursus.

De cursus wordt 2x gegeven. Op de vrijdagavond is nog voldoende plaats, de zaterdagochtend heeft nog slechts 1 plaats beschikbaar. Wacht dus niet te lang, want vol = vol.

Schrijf je nu in voor een van de volgende dagen:

Geen cursussen of workshops

Deze cursus wordt gegeven in de studio aan de Brahmsstraat.

Staat er (nog) geen datum vermeldt? Neem contact op voor de mogelijkheden voor privélessen via het contactformulier.

Zwart / wit fotografie ~ najaar 2020

Cursus Puur zwart/wit van 4 dagdelen .

Tijdens deze cursus behandelen we zowel de fotografie als afwerking van zwart/wit foto’s. Ook bij deze cursus ligt de nadruk  op DOEN. Fotograferen = een werkwoord en dat passen we ook in de cursus Puur zwart / wit toe.

We starten Puur zwart / wit met de ontstaansgeschiedenis en daarmee de fundamenten voor het fotograferen. Tijdens een apart dagdeel kijken we naar hoe licht en contrast gebruikt wordt om zwart/wit foto’s met impact te maken. Natuurlijk wordt compositie niet overgeslagen. Welke compositie elementen zet jij in om jouw zwart/wit foto’s een eigen uitstraling te geven? Voor deze onderdelen gaan we op pad, zodat je zo veel mogelijk leert kijken en denken in zwart/wit.

Tot slot laat ik je zien welke mogelijkheden je hebt om je foto op een persoonlijke manier af te werken.

Hoewel zwart/wit fotografie met elke camera kan, haal je het meest uit deze workshops als je beschikt over een spiegelreflex of systeem camera die handmatig kan worden ingesteld. Voor deze cursus is het belangrijk dat je weet hoe je de camera moet instellen op de manuele stand (M).

Het is nu mogelijk om je door middel van een voorinschrijving aan te melden. Deze cursus start in het najaar van 2020.

Meld je hier vast aan voor de cursus in het najaar. Let op VOL = VOL. Deze cursus wordt beperkt gegeven en er is plaats voor maximaal 6 deelnemers.

Geen cursussen of workshops

Staat er (nog) geen datum vermeldt? Stuur een mail als voorinschrijving via het contactformulier.

Vraag meer informatie op